Pallets en een bibliotheek?

Wat heeft de beste bibliotheek van Nederland met pallets?

In het afgelopen jaar is De Chocoladefabriek in Gouda verkozen tot de beste bibliotheek van Nederland.

In 1971 was er in dit gebouw nog een productielijn gevestigd van Steenland Chocolate. Sinds 2014 is het omgebouwd tot een openbare bibliotheek in combinatie met het Streekarchief (Midden-Holland) en ‘Drukkerswerkplaats Gouda’. Om het gebouw een totale make over te geven is er bijna 2 miljoen geïnvesteerd. Het karakter van de oude fabriek is niet verloren gegaan. Zo zijn de inname- en uitgiftebalies geplaatst op de plek waar vroeger werd geladen en gelost.

Pallets in de bibliotheek

Wat ons meteen opviel is dat er veelvuldig gebruik is gemaakt van pallethout. Zowel meubels, balies en afdelingsaanduidingen zijn hiervan gemaakt in combinatie met ijzeren stellages voor de boeken.  Op deze creatieve manier zien wij onze producten gebruikt worden op een geheel andere wijze.
 
 

De jury had een opmerkelijk oordeel: "Het concept van de Chocoladefabriek sprankelt en geeft een werkelijk nieuwe betekenis aan het begrip bibliotheek,. De Chocoladefabriek vormt een ideale plek, voor inwoners van Gouda en voor andere bibliotheken, om inspiratie op te doen." Schitterend is te zien dat pallets op een uitermate creatieve manier op de kaart worden gezet!

(bron: http://nos.nl/artikel/2071827-beste-bibliotheek-staat-in-gouda.html)