Kwaliteitscontrole met camera’s

Kwaliteitscontrole met camera’s

Transporteurs en logistieke bedrijven willen graag voorkomen dat pallets onnodig sneuvelen. Wanneer een pallet met lading gebreken heeft, kan dit voor grote problemen zorgen. Tussentijdse controle op circulerende pallets is noodzakelijk. Hiervoor heeft Palletpooling- en productiebedrijf Pooling Partners een hypergevoelige camera ontwikkeld die de pallets controleert.

Dit systeem is door Pooling Partners zelf ontwikkeld. Het zorgt voor een kwaliteitsgarantie waar veel behoefte aan is. Middels de controle voorkomt het systeem vertragingen en oponthoud in het logistieke proces . Het systeem is uniek en wordt inmiddels in een fabriek te Phoenix (VS) toegepast.

Geen oponthoud

Erik Faber ziet kansen voor de logistieke branche. "Afwijkende pallets zijn een belangrijke oorzaak van oponthoud in geautomatiseerde logistieke stromen. Een vertraging of zelfs complete stilval kan voor onze afnemers flink in de papieren lopen. Dankzij het camerasysteem worden dit soort situaties voorkomen."

Personeel en veiligheid

Je wint niet alleen tijd, maar het systeem zorgt ook voor efficiëntie in arbeid. Een handmatige ingangscontrole voor personeel is nu verleden tijd. Alleen pallets in topconditie blijven in omloop waardoor er minder gevaarlijke situatie kunnen ontstaan. Pallets die niet optimaal functioneren worden direct door het systeem gefilterd . Het systeem analyseert of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn en op de juiste plek zijn bevestigd. Bij een mogelijke afwijking, wordt de pallet uit de productielijn gehaald en aangepast door een medewerker.

Bron: LogistiekProfs